Geschiedenis

De geschiedenis van Lunchroom Eventjes

1995

Lunchroom Eventjes heeft 2 vestigingen, namelijk 1 in Hoogezand en 1 in Stadskanaal. In 1995 wordt de vestiging in Hoogezand te koop gezet door de toenmalige eigenaar; Jan-Willem. Beide locaties mogen allebei dezelfde naam behouden, echter gaan ze allebei op hun eigen weg verder en zal Jan-Willem nog 3 jaar zelf de lunchroom in Stadskanaal runnen. Zo wordt Lunchroom Eventjes in Hoogezand gekocht door de familie Schut. De familie Schut kwam vanuit Groningen waar ze eerder het beheer van een snackbar hadden. In deze snackbar werd alles zelf gemaakt. Zo werdt de patat, kroketten, eierballen en zelfs de salade ambachtelijk bereid. Aangezien de heer Schut het wel wat rustiger aan wilde doen werdt er besloten om de snackbar in Groningen te verruilen voor een Lunchroom in Hoogezand met winkelopeningstijden.

Zo kwam Lunchroom Eventjes in handen van de familie Schut. Dit alles toen het centrum nog het Autorama centrum heette en zoals nu bekend is een ware transformatie heeft ondergaan. In 1995 zat de Lunchroom aan het einde van het winkelcentrum tot aan 2003 toen het winkelcentrum een flinke metamorfose heeft ondergaan.

2003

De Lunchroom wordt verplaatst van kant, aangezien er een heel stuk aan het winkelcentrum wordt bijgebouwd en daardoor komt de Lunchroom op de plek waar toen nog de Drogistore zat. De Lunchroom maakt dan eigenlijk al een grote verandering door, want in plaats van een hele open plek komt de Lunchroom nu wat afgechermder te zitten. Vanuit Lunchroom Eventjes zijn we trots op hoe het veranderd is. Alles is mooi recht en met een open keuken is er een goede interactie met de gasten.

2004

In 2004 stapt de dochter Ria Schut als vennoot in de zaak en runt op dat moment de Lunchroom met haar vader. Ria een echte horeca vrouw die het met de paplepel is ingegoten. Op jonge leeftijd hielp ze haar ouders al in de snackbar en wist ze al dat wat er ook gebeurde zij de zaak verder zou gaan runnen. Zo gezegd en zo gedaan. Haar horeca opleiding was gehaald en in 2004 kreeg ze de kans om als mede-eigenaar verder te gaan. Een droom die toch was uitgekomen. Niet veel die op jonge leeftijd al weten wat ze willen gaan doen en dan dit ook daadwerkelijk gaan doen.

2017

Jaren verstrijken voorbij en zoals dat gaat wordt men er niet jonger op. Zo vond de heer Schut het tijd om van zijn pensioen te gaan genieten.

Voor Ria een ware uitdaging, want hoe nu verder? In haar eentje zag ze het niet gebeuren om alles zelf te doen, want daar kwam gewoon veel te veel bij kijken en werd er gezocht naar een mede vennoot. Haar eigen man was op dat moment niet echt klaar voor de wereld van horeca en stel je voor dat het allemaal niet loopt zoals je ervan verwacht had. Dus rijst de vraag; Hoe nu verder?

Christiena wilde wel de plek van de heer Schut overnemen om zo samen met Ria Lunchroom Eventjes naar een next-level te tillen. Zo gebeurde het dat Christiena die eerst gewoon medewerker was in de bediening ineens vennoot werd en samen met Ria de scepter zwaaide.

Lunchroom Eventjes had dus een nieuw management en dit management wilde zoals gezegd de Lunchroom nog weer wat upgraden en zo werden er plannen gemaakt om een verbouwing te realiseren.

2018

Begin van 2018 is het dan zo ver. De Lunchroom krijgt een verbouwing en zal zijn rode kleuren verliezen en meer richting het zwart/ antraciet en eiken gaan. De rieten stoelen (een ergenis ook bij de medewerkers in verband met het schoonmaken ervan ) worden samen met de tafels vervangen.

In februarie is de Lunchroom dan ook 2 weken dicht om alles te kunnen realiseren en de zaak een nieuw gezicht te geven.

Dat de verbouwing is gelukt blijkt wel uit de heropening. Iedereen weet de Lunchroom te vinden en Lunchroom Eventjes Hoogezand is dan ook een echt begrip in Hoogezand bij alle mensen die het winkelcentrum weten te vinden.

2024

Een nieuw jaar is begonnen. Ineens is Christiena weg. Christiena gaf aan een andere weg te willen inslaan om prive redenen en daardoor zat Ria weer met de vraag; Hoe nu verder?

De Lunchroom is door de jaren heen veel drukker geworden en heeft een ware metamorfose ondergaan. Ria kon weer kijken hoe de Lunchroom toch verder kon draaien en werd er weer naar een oplossing gezocht. De oplossing werdt ditmaal in haar man gevonden. Tijden veranderen en mensen veranderen. Zo gebeurde het dat in januari 2024 Lunchroom Eventjes Hoogezand nu 2 vennoten heeft namelijk; Ria en Michel. Inmiddels heeft de Lunchroom ook het logo bord bij de entree vervangen voor een bord dat bij het interrieur past en wat iedereen uitnodigt om gezellig bij Lunchroom Eventjes Hoogezand zijn/ haar drinken en/ of eten te komen nuttigen. Wij van Lunchroom eventjes Hoogezand zijn ook heel blij en trots tot waar de Lunchroom nu staat en hoopt u elke dag met een warme glimlach te mogen begroeten. Tot snel…..